Over Kwaliteits Linkbuilding in Amsterdam en Omstreken Tips en Tricks

Relevante Top Linkbuilding Experts in Utrecht

Op welke manier is linkbuilding cruciaal voor de SEO van uw website?

Linkbuilding is een ondergewaardeerd onderdeel van Zoekmachine Optimalisatie, Search Engine Optimalisation (SEO). In het verleden zijn er veel amateurs mee aan het werk gegaan en hebben hier veel mee verpest. Waarschijnlijk is u ook al het een ander beloofd door fanatieke linkbuilders maar er zijn er maar weinig die ook echt resultaat opleveren. Kennis, ervaring en weten waar je moet stoppen zijn heel essentieel bij het uitwisselen van links (linkruil) of het verzoeken van backlinks (links die naar uw website toegaan).

Als er niet op de correcte manier mee om wordt gegaan kan linkbuilding zelfs negatief uitpakken voor uw webshop. Zo kan Google bij een update eensklaps uw webshop volledig uit beeld laten verdwijnen.

Een Goede kwaliteits linkbuilding is nog steeds een belangrijke factor bij het behalen van hoge posities in Google.

Linkbuilding is nooit uit beeld verdwenen, enkel het spel is veranderd, meer precies en moeilijker geworden. Omdat Google ook steeds slimmer wordt is het van belang om continue de kwaliteit van backlinks te bewaken. Meer is niet per definitie beter, juist niet. Duizend slechte backlinks zijn minder waard dan twee of drie backlinks van top kwaliteit.

Wat is SEO linkbuilding en wat heeft u eraan?
In het verleden betekende linkbuilding: zoveel mogelijk links verzamelen die naar uw webshop verwijzen. Net als gewone gebruikers surfen zoekmachines ook het world wide web af op zoek naar de volgende site en de volgende. Van de ene link klikken dagelijks duizenden bots op zoek naar te indexeren websites. Geregeld worden er nieuwe paginas, nieuwe posts en nieuwe websites gebouwd.

Zoekmachines willen deze zo snel mogelijk indexeren zodat ook zij nieuwe verse zoekresultaten kunnen bieden aan hun zoekers. Een simpele redenering zou kunnen zijn dat hoe meer links er naar uw site verwijzen, hoe meer u gevonden wordt. In het verleden heeft dit wel enige tijd gewerkt, maar Google is al lang niet simpel meer. Je kunt Google niet foppen. Maar je kunt de zoekresultaten in Google wel sturen met de correcte manier van het bouwen van backlinks.

Linkbuilding tot de voordeur maar ook in uw website?

Wat heeft u aan een linkbuilding beleid als u uw eigen website niet op orde heeft? Een vliegtuig heeft een goede landingsbaan nodig. Een backlink heeft een goede landingspagina nodig. Als de backlink op een 404 pagina komt of op een pagina met andere inhoud dan in de backlink beloofd is, dan haakt niet alleen de bezoeker af maar ook Google.

Als uw webshop kwalitatief goede en relevante content bevat zoals teksten, afbeeldingen, producten en downloads dan zal er automatisch naar uw website gelinkt worden en ontstaat er een goed natuurlijk linkprofiel. Dat is de beste manier van linkbuilding en het uitgangspunt. Door tevens ook zelf actief te werken aan linkbuilding krijgt u uw site nog hoger in Google. Waar kunt u op letten bij linkbuilding op uw website:

Gaan de backlinks naar uw website alleen naar de startpagina of ook naar subpaginas?
Gaan er vanaf de homepage ook links naar de rest van uw paginas? Zo ja, met welke anchor tekst?
Komt de link op een werkende pagina in uw website of op een 404 foutmelding?
Is het thema van de pagina waar de link op staat gerelateerd aan het onderwerp van de pagina waar de link naar verwijst?

Wat is de kwaliteit van de sites die naar u linken?

Bevat de site waar de link op staat goede inhoud, of is deze alleen maar gebouwd voor linkbuilding? Hoeveel andere externe links staan er op de pagina? Zit er een anchor text in de link?
Heeft u ook links vanaf een YouTube kanaal? Heeft u links vanaf 2.0 websites?
Hebben de websites die naar u linken een hoge PR (PageRank)?
Zit er een zogenaamd no-follow of in de link verwerkt?
Is het een rechtstreekse link of gaat het via een verwijzing (redirect)?
Is het een betaalde link?

Linkbuilding moet natuurlijk overkomen
Het opbouwen van de juiste linkstrategie heeft een heel groot effect op uw posities in Google, maar dat is moeilijker en complexer dan het lijkt. De sites die naar uw website linken hebben ook weer backlinks nodig waardoor Google als het ware vanaf verschillende websites naar uw hoofdsite geleid worden. Een diffuus aantal links zonder strategie is als losse flodders schieten. Goede en serieuze linkbuilding met een vooruit bedachte strategie geeft een beter, bijna zelfs gegarandeerd resultaat.

Nog meer linkbuilding tips

Relevantie: verzamel alleen linkjes van sites die qua index relevant zijn. Verzamel niet alleen links naar uw startpagina, maar ook naar andere paginas van de site

Diversiteit: zorg dat er vanaf een grote diversiteit aan websites of social media links naar uw website worden geplaatst. Een heleboel links vanaf 1 domein of IP adres read more heeft niet zoveel zin
Domein leeftijd: links van relatief oudere websites hebben meer waarden dan links vanaf een dag oude website
Pagerank: de waarde van een website is bepalend voor de kracht van de backlink. Hoe hoger hoe beter.

Verscheidenheid in de soort linken: wissel af tussen links met een anchor text, simpele domeinvermeldingen, klik hier, lees meer, een afbeelding met link en een YouTube video met een link etc.
Wissel de zoekwoorden die je in de anchor text gebruikt af, focus niet teveel op 1 zoekwoord.

Doe rustig aan, haastige spoed is zelden goed. Het moet organisch opgebouwd zijn en dat kost nu eenmaal tijd
Heb geduld. Hoewel je tegenwoordig binnen een dag of zelfs een uur een site kunt lanceren, linkbuilding heeft een langere adem nodig. Besteed het uit of wees bereid hier wekelijks een paar uur in te investeren.

Meer over kwaliteits linkbuilding Utrecht:

Meer bronmateriaal over linkbuilding uitbesteden Utrecht.
Google Search voor kwaliteits linkbuilding Utrecht
Youtube Videos over linkbuilding uitbesteden
Lijst van Kwaliteits linkbuilding in Utrecht en omstreken

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Over Kwaliteits Linkbuilding in Amsterdam en Omstreken Tips en Tricks”

Leave a Reply

Gravatar